Winterexpositie bij Galerie Kraayeveld

Bij Galerie Ronald Kraayeveld in Noord-Scharwoude is de jaarlijkse winterexpositie weer begonnen met werk van voornamelijk Noord-Hollandse kunstenaars. Blikvangers op de tentoonstelling zijn nooit eerder tentoongestelde olieverfschilderijen van Jannie Kuiper-Wetsteen (Nieuwe Niedorp) en vier schilderijen van Dirk Breed (Kolhorn).

 

Van Jannie Kuiper wordt ’Keuveltjesavond’ (Sint Maarten) in haar geboortedorp getoond. Samen met de twee andere schilderijen van haar werd het drietal in 1978 aangekocht door een echtpaar uit Heerhugowaard, dat vrij snel daarna naar Zuid-Frankrijk verhuisde waar het voor kort in huis hing. De olieverfschilderijen van Dirk Breed komen uit alle delen van het land, nadat bekend werd dat de galerie plannen heeft om in samenwerking met de Stichting Dirk Breed een grote tentoonstelling te organiseren. Schilderijen van Breed worden slechts zelden te koop aangeboden.

 

De expositie omvat verder schilderijen van de Egmondse schilders Doris Groeneveld en Bob Immink en de Alkmaarders Dirk Oudes en Pierre Struys.

 

Galerie Ronald Kraayeveld is gevestigd aan de Dorpsstraat 625, 1723 HC Noord-Scharwoude, in het vroegere kantoor van de ABN AMRO Bank. De galerie is van donderdag t/m zaterdag geopend van 13.00 tot 18.00 uur. Voor een bezoek buiten de openingstijden kan telefonisch een afspraak worden gemaakt op (0653) 736419. Zie ook www.galeriekraayeveld.nl

 

 

Kuiper keuveltjesavond Kuiper keuveltjesavond