Koninklijke onderscheiding voor Pierre Quaedvlieg

 

Pierre Quaedvlieg, inwoner van Langedijk, heeft op woensdag 7 december de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau gekregen. Burgemeester Han ter Heegde van Heerhugowaard overhandigde hem deze onderscheiding op zijn afscheidsreceptie in Cool kunst en cultuur.  De heer Quaedvlieg is scheidend voorzitter van de Raad van Bestuur van Esdégé-Reigersdaal en gaat met vervroegd pensioen.

 

De heer Quaedvlieg krijgt een onderscheiding als Ridder in de orde van Oranje Nassau. De Koninklijke Onderscheiding is aan hem toegekend omdat hij zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen.

 

De heer Quaedvlieg is sinds 1982 in dienst van Esdégé-Reigersdaal en diens rechtsvoorgangers. Sinds 1989 is hij bestuurder. Esdégé-Reigersdaal is een stichting die ondersteuning biedt aan mensen met een beperking.

 

De heer Quaedvlieg was een regionaal bestuurder, maar zijn invloed en betekenis reikten verder. Hij heeft de gehandicaptenzorg in Nederland helpen vernieuwen en daarmee bijgedragen aan verbetering van de kwaliteit van leven van duizenden mensen met een beperking. Mensen met een beperking kregen steeds meer de regie over hun leven, wonen middenin de samenleving, dragen bij aan de samenleving met als gevolg een positievere beeldvorming en betere waardering vanuit diezelfde samenleving. 

gemeetehuis1 gemeetehuis1