Schrijverscollectief Sprank met Pancras aan Zee

Het Pancrasser schrijverscollectief Sprank verzorgt tijdens de Boekenweek een nieuw  avondvullend programma in dorpshuis De Geist.  De titel is ‘Pancras aan Zee’, het thema ‘klimaatverandering’.  In verhalen vol humor, ontroering, spanning en mystiek vertellen de vier mannen over de opwarming van de aarde en de gevolgen voor mens en milieu. Na de pauze onthullen zij wat de Kop van Noord-Holland te wachten staat.

De avond wordt muzikaal omlijst door zanger/gitarist Rob van der Plas en gitarist Pé de Wit.  Presentatie: Goof Zonneveld. Het optreden vindt plaats op zaterdag 25 maart a.s.. Aanvang: 20.00 uur. Toegang: vijf euro per persoon. Kaartverkoop: tel. 072-5641621 en aan de zaal. U vindt dorpshuis De Geist aan Vinkenlaan 7, 1834 GN  Sint Pancras.

 

Programma ‘Pancras aan Zee’

Het klimaat verandert, de zeespiegel stijgt. Wat betekent dit voor de aarde? Voor Nederland? Voor het vredige dorp Sint Pancras, waar het water altijd meer vriend dan vijand was? Computermodellen tonen sombere scenario’s. Milieudeskundigen en meteorologen slaan alarm. Maar ach, wetenschap is ook maar een mening ….
Vier Pancrassers met het hart op de juiste plaats en een gezonde dosis verbeelding hebben zich op eigen wijze verdiept in de materie. Wat hebben zij gezien in hun kristalheldere bollen? Blijft Sint Pancras een tuindersdorp? Wordt het een mondaine badplaats? Een bedevaartsoord voor ramptoeristen? Een paradijs voor diepzeeduikers?
Zoals ware schrijvers betaamt, hebben de heren van SPRANK hun verhalen opnieuw gebaseerd op diepgaand onderzoek en ongeremde fantasie.  Muzikant Rob van der Plas heeft speciaal voor deze avond  gedichten rond het thema ‘Water’ op muziek gezet ( van o.a. Adriaan Roland Holst, Freek de Jonge, Mario Auerhaan en A.W. Grauls).

 

persfoto Sprank Pancras aan Zee 2017 persfoto Sprank Pancras aan Zee 2017