Schilderijen Pierre Struys bij Galerie Kraayeveld

Galerie Ronald Kraayeveld heeft vanaf 25 februari een nieuwe verkooptentoonstelling van de Alkmaarse schilder Pierre Struys. Werk van Struys (1914-2001) was al te zien bij de openingsexpositie van de galerie, komende maand april drie jaar geleden. De interesse was toen zo groot, dat een nieuw expositie een kwestie van tijd was. Veel schilderijen die nu worden getoond, komen van particuliere verzamelaars uit Nederland en Zwitserland. De expositie loopt tot en met 15 april 2017.

 

Hoogstwaarschijnlijk is Struys de enige schilder uit de regio die tentoonstellingen had in zowel New York (Van Straaten Galleries) als Moskou (Poesjkin Museum), Sydney (Opera House), Los Angeles (County Museum) en Genève (Musee le Petit Palais). Dat laatste museum had zelfs een zaal naar hem vernoemd waarin elf van zijn schilderijen hingen. Ook het Stedelijk Museum Alkmaar heeft een werk van Struys. Daarnaast exposeerde hij had hij bij galeries in Zwitserland, Frankrijk en vooral Italië. In Nederland timmerde Struys minder aan de weg, met slechts enkele exposities in Haarlem, Eindhoven en s-Graveland.

 

Struys wordt wel een expressionistische colorist genoemd. In de loop der jaren zou zijn werk steeds kleurrijker worden. Zijn favoriete thema’s bleef hij trouw: vrouwen, bloemen, stads- en zeegezichten, altijd met paletmes geschilderd.

 

Naast het werk van Pierre Struys biedt de galerie sinds kort regelmatig werken aan van de Kolhorner Dirk Breed (1920-2004), afkomstig uit een particuliere collectie. Naast olieverfschilderijen zijn er ook gouaches, aquarellen en zeefdrukken.

 

Galerie Ronald Kraayeveld is gevestigd aan de Dorpsstraat 625, 1723 HC Noord-Scharwoude, in het voormalige bankkantoor van ABN Amro. De galerie is geopend van donderdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur en op telefonische afspraak, (0653) 736419. 

 

StruysBouquet de l'ete StruysBouquet de l'ete