Repair café in Behouden Huis

Het team van het Repair Café zit op woensdag  22 maart weer voor u klaar! Van 13:30 tot 16:00 bent u van harte welkom in het Behouden Huis te Oudkarspel.

Het Repair Café richt zich op een breed publiek. Jong, oud, arm of rijk, bij ons staat voor iedereen de deur open. Met nadruk ook voor mensen die ons willen helpen. Heeft u spullen die aan een kleine reparatie toe zijn, of wilt u zelf uw reparatiekennis opschroeven, kom dan langs.  Alles met een stekker is welkom! (denk aan bijv. mixers, stofzuigers, koffiezetapparaten)

Weg gooien is zonde!

Ervaren reparateurs zullen de reparatie samen met u verrichten, zodat u een soortgelijke reparatie (in het vervolg) zelf zult kunnen uitvoeren. Het op peil brengen van de grotendeels vergeten reparatiekennis is namelijk ook een doel ven het landelijke initiatief Repair Café.

Elke 2e en 4e woensdag is er repair café in Langedijk. In de sociale winkel en daarna in het Behouden Huis. Daar is iemand beschikbaar voor eenvoudige kledingreparaties of bijvoorbeeld advies over het gebruik van uw naaimachine.

 

Afgelopen Café  hebben we een hanglamp gerepareerd waarvan de stroomkabel door een holle buis moest worden geleid. Door aan deze kabel eerst een dunne kabel te solderen kon de draad de hindernissen in de buis nemen. 

 

We hebben de lamp maar meteen helemaal in elkaar gezet. 

Het bleek een erfstuk, waar meneer zijn tanden in had gezet. Bleek helemaal uit elkaar gehaald. Boodschappentas vol onderdelen verpakt in krantenpapier. Dat kon bij het oud papier na onze tussenkomst. Mevrouw de erfgename blij en meneer opgelucht dat de klus geklaard was. 

 

repaircafe2 repaircafe2