Opbrengst Lief Langedijk Concert voor St. Step One

Tijdens elk Lief Langedijk Concert staat een goed doel centraal. Tijdens het 6e Lief Langedijk Concert op 25 maart 2017 was het goede doel: St. Step One. Petra Schoon hield namens het bestuur een presentatie.

St. Step One zamelt geld in om een school in Tanzania te bouwen.

Wat doet Step One?

De school is inmiddels geopend, er zitten nu ongeveer 50 kinderen op de school. Er moet nog een hoop gebeuren om te zorgen dat er meer dan 150 kinderen naar school kunnen. Er moeten nog verschillende gebouwen gebouwd en afgebouwd worden, er moet nog een hek om de school om te zorgen dat de kinderen veilig naar school kunnen, er moet nog een nieuwe keuken gebouwd worden en nog veel meer.

 

Omdat Step One pas twee jaar bestaat, heeft zij ervoor gekozen om wederom een samenwerking aan te gaan met een ervaren partner: Stichting Kibo Education Trust (KET). Zij werken aan de totstandkoming van een Vocational Boarding School ( huishoud-/ ambacht-kostschool in Tanzania. Dat doen zij al een aantal jaren en sinds januari 2015 hebben zij ook een Nederlandse projectleider, Anne Sloot, die permanent op het complex woont. St. Step One helpt stichting KET  bij het scholenproject. 

 

Vrijwilligers vanuit Nederland kunnen op vrijwilligersreis. Er wordt dan geholpen met het bouwen van de school, maar ook is er mogelijkheid om op safari te gaan. De vrijwilligersreis  (als er voldoende deelnemers zijn) is gepland voor september 2017.

 

Opbrengst:

Tijdens het Lief Langedijk Concert wordt er aan de bezoekers een vrijwillige bijdrage gevraagd. Dit keer heeft dit 1025 euro opgebracht. Lief Langedijk verdubbelt dit bedrag tot 2050 euro en schenkt dit aan St. Step One in de hoop dat zij met het geld goede activiteiten zullen doen in Tanzania.

 

Bedankt aan iedereen, die bij het Lief Langedijk Concert aanwezig was!

IMG_6434 IMG_6434