'Wonderful' Lief Langedijk Concert 2017

Wat kan je allemaal met woorden omschrijven om je waardering voor muzikanten uit te spreken? Fantastisch, prachtig, en er zijn nog veel meer lovende woorden. Maar voor mij legt zangeres Helen Botman elk jaar de lat weer iets hoger bij het Lief Langedijk Concert, dus het wordt steeds moeilijker om de waardering goed te omschrijven.

Dit jaar trad Helen Botman op met haar eigen band, bestaande uit drummer Arthur Lijten, basgitarist Ton Nieuwenhuizen en pianist Rob Stoop. Vooral de nummers van Helen’s eerste solocd ’I Sing’ stonden centraal. Maar de toevoeging van het Red Limo String Quartet brengt nog meer prachtige nummers. Ook de combinatie van het strijkkwartet met drum, of het strijkkwartet met piano, was zeer geslaagd.

Het thema van de avond was ’Wonderful World’. Nou het prachtige nummer van Louis Armstrong werd door Helen op een ontroerende wijze gezongen.

Nieuw dit jaar waren de getekende animaties op het scherm van kunstenares Mieke de Haan, een waardevolle aanvulling bij het concert.

De muzikanten hebben hun eigen ’Wonderful World’ met ons gedeeld tijdens het Lief Langedijk Concert en op zo’n prachtige manier, dat je er ontroerd van wordt. Woorden schieten te kort, maar jullie hebben mij opnieuw zeer geraakt.

 

Bedankt en lieve groeten van Marieke.

 

Het volgende Lief Langedijk Concert is gepland voor 24 maart 2018.

 

Meer foto’s volgen zo gauw mogelijk.

DSC_9401 DSC_9401
DSC_9422 DSC_9422
DSC_9467 DSC_9467

Reacties
Reactie: (Helen)
30-3-2017, 21:29
Lieve Marieke, Ik heb je bericht gevonden. Ondanks dat woorden tekort schieten, verwoord je het mooi. Zelf heb ik ook genoten. Van het zingen, van de muzikanten, de animaties - en ook de sfeer in de zaal. Enthousiasme en aandachtige stilte wisselden elkaar af. En veel tinten tussen deze uitersten kleurden de avond. Met recht een 'Wonderful World'. Ik bruis nog na - en denk ondertussen al een beetje na over volgend jaar. Dank voor al dit moois! Helen x