Filmavond met 'Perri' bij Lief Langedijk Festival

Verborgen Langedijkse schat

De filmavond was het laatste event van het Lief Langedijk Festival

s ‘Avonds was het de beurt aan het Geoffrey Donaldson Instituut. Een instituut met een prachtige verzameling van 35 mm films, in Langedijk. De oprichter Egbert Barten liet een paar films aan ons zien, met als hoogtepunt de Disney-film Perri. Het goede doel van de avond was Stichting Je mag er zijn Noord-Holland, de organisatie verzamelt spullen voor en geeft spullen aan ouders met pleegkinderen.

 

Egbert Barten gaf een korte introductie van het programma. Eerst volgde er in het voorprogramma het bioskoopjournaal uit 1944. Meneer Barten wees ons op het feit dat het om het propaganda journaal van de nazi’s ging. Het was een vreemde ervaring, om een bioscoop journaal uit de Tweede Wereldoorlog te bekijken in een bioscoopsetting. Hoe indringend het stuk in anno 2017 was, hoe verschrikkelijk zou het nieuws in 1944 zijn geweest?

 

Overigens zat er ook een speciaal stuk in het journaal: de cameo van de Broekerveiling. Voor een paar seconde was dit Langedijkse erfgoed in beeld. Als kers op de taart kwam er een mini quiz , op het grote scherm speelde een scene. Er werden twee vragen gesteld en de winnares –met zeven punten- mocht een prijs uitzoeken. Na een korte Peppe le Pew film – met opmerkelijke seksuele insinuaties erin- was het tijd voor de hoofdfilm. De film Perri was prachtig en de recensie van de film volgt. Dus houd de site van Lief Langedijk goed in de gaten!

 

Na Perri was het festival echt voorbij en werden er dankwoordjes uitgewisseld. In het bijzonder bedankte Marieke Neesen van Lief Langedijk de mede-organisatoren Anita Ringma en Mauk Davidson. Zij kregen van haar een prachtig kunstwerk, een bloem van glas gemaakt gebaseerd op het logo van Lief Langedijk.

 

Het was een succesvolle en leuk weekend, een mooie ervaring. Hoe fijn is het dat er zoveel aandacht word besteed aan de mooie dingen die ontstaan in Langedijk, een klein dorp in West-Friesland. We mogen trots zijn op ons dorp.

 

Verslaggeving: Nicky van Buël

 

 

 

 

DSC_5970_2 DSC_5970_2
DSC_5993 DSC_5993
DSC_6001 DSC_6001
DSC_6004 DSC_6004
DSC_6013_1 DSC_6013_1
DSC_5986 DSC_5986
DSC_6021 DSC_6021