Concert The Wheelbarrowband in Kooger Kerk

zondag 29 oktober - The Wheelbarrowband - 15.00 uur

Na het geweldige concert met de fanfare Kunst na Arbeid in december 2016, keert The Wheelbarowband in 2017 terug met een eigen concert. 

The Wheelbarrowband bestaat uit vijf gedreven muzikanten. De band is opgericht in de “The Irish Cottage” te Oude Niedorp. Rondom deze pub wonen enkele goede muzikanten met dezelfde passie voor Keltische muziek. Samen met de uitstekend zingende eigenaar van de pub werd de band geformeerd. Vóór een repetitie stapelden de bandleden hun muziekinstrumenten in een wheelbarrow (kruiwagen) en rolden die de pub in. En zo is de naam van de groep ontstaan. 

De folkband bestaat uit de muzikanten van het eerste uur: Carl Grootjes diverse fluiten,bodhrán en pipes, Ron Bakker zang, gitaar en mondorgel, Paul Moes zang en bodhrán en twee ervaren “importleden” Dick Niekus op viool, concertina en mandoline en Bert Ootjers op de contrabas. 

De band speelt allerlei soorten Ierse en Schotse songs, nu eens vierstemmig, dan eens doorspekt met humor. Maar ook actuelere liedjes zijn bij hen in goede handen. Solozanger Paul, alias The Singing Landlord, heeft zijn heldere tenorstem ongetwijfeld geërfd van zijn grootvader Jules Moes. Jules vertolkte grote rollen in de Europese operahuizen. Natuurlijk laten ook de instrumentalisten hun paradepaardjes los: de swingende jigs en reels. 

De Wheelbarrowband staat garant voor een optreden met sfeer en gezelligheid door de juiste mix van bekende en minder bekende nummers en de leuke praatjes tussendoor. Hun veelzijdigheid hebben de bandleden de afgelopen tijd bewezen met vele optredens op festivals, in kerkjes en restaurants en bij festiviteiten in The Irish Cottage. De thema-avonden rond de Schotse dichter/componist Robert Burns waren daar onvergetelijk. Als klap op de vuurpijl gaf de band een optreden in het kerkje van Portnahaven op het Schotse eiland Islay.

Entree €10 www.wheelbarrowband.nl

wheelbarrowband-photo wheelbarrowband-photo