Lezing over het Johannes Evangelie n.a.v. expositie 'In den beginne' bij Aurora Art Gallery

Zondagmiddag 29 oktober is er een bijzondere lezing over de schilderijen van Herman Smith, die op dit moment te zien zijn bij Aurora Art Gallery te Zuid-Scharwoude.

De stralende schilderijenserie ’Brieven van Groot Roosje’ verbergen een aangrijpend verhaal. De kunstenaar Herman Smith verloor zijn vermogen tot spreken na zijn beroerte precies 20 jaar geleden. Juist daardoor besefte hij de kracht van het woord. Het Johannes Evangelie bevestigde dit besef en hij liet het zich dagelijks voorlezen. ’In den beginne was het woord...’ Naar aanleiding van een kleuterbrief van zijn destijds 3-jarig dochtertje zag hij in haar nulletjes en kruisjes de oersymbolen van het schrift. De rechte en de kromme, het kruis en de cirkel, waaruit alles is opgebouwd, ook in de natuur en de door mensen geschapen wereld om ons heen. Ds. Co Boon, voorganger  van de Hervormde kerk op Texel zoekt met een lezing naar de samenhang tussen de schilderijen, het Johannes Evangelie en Hermans teksten uit zijn boek ’Een al te open huis’ over het weer leren spreken. Co is een boeiend spreker en Herman licht met ernst en humor zijn schilderijen toe.

De aanvang is 15.30 uur en de toegang is tien euro incl. koffie/thee. Aanmelden via de site of  via 0226 321 143. N.B. In verband met de lezing is de galerie deze zondag open tot 15.30 uur.

 

AURORA ART GALLERY, Sportlaan 54-B, Zuid-Scharwoude. Open vrij. t/m zon. 14 – 17 uur.

www.aurora-art.com

 

Brief van de Koning Brief van de Koning