Lezing: Komt een vrouw bij de h@cker

Je laat een kopie van je paspoort maken of je klikt een linkje aan en dan ontdek je hoe groot de gevolgen kunnen zijn. Gestolen auto’s op jouw naam. Je bankpas geblokkeerd. Je rekening geplunderd. De politie houdt je aan voor delicten die je niet hebt gepleegd. Welkom in de wereld van identiteitsfraude.


Tijdens de Campagne Nederland Leest, die dit jaar over Robotica gaat, is Maria Genova te gast. De schrijfster van het boek ’Komt een vrouw bij de h@cker’, vertelt tijdens deze interactieve lezing hoe weinig moeite het kost om je computer te hacken en je identiteit te stelen. Er is ook aandacht voor interessante nieuwe ontwikkelingen. De aanwezigen zijn welkom om vragen te stellen en zelf voorbeelden te geven. Na afloop kun je een gesigneerd exemplaar van het boek met korting aanschaffen.
Alle aanwezigen krijgen een gratis exemplaar van het boekje van Nederland Leest ‘Ik, robot’, waarin een verhaal is opgenomen dat deels door een robot is geschreven.

De lezing is op donderdag 16 november om 20.00 uur  in de bibliotheek aan de Bosgroet 4 in Zuid-Scharwoude. Leden van de bibliotheek betalen €3,50, niet-leden €5,- Reserveren via www.bibliotheeklangedijk.nl of bel 0226 313304.

foto maria foto maria