Lezing over Weihnachtsoratorium J.S. Bach

Kom zondag 10 december alvast in kerstsferen met een lezing over het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach in Cool kunst en cultuur! Onder leiding van Fred Suring maakt u kennis met dit majestueuze werk en ontdekt u welke muzikale vormen Bach gebruikte.

 

Het Weihnachtsoratorium (ook wel Kerstoratorium) is een majestueus, feestelijk werk bestaande uit zes afzonderlijke, maar inhoudelijk verbonden werken. Vroeger werden de afzonderlijke werken (cantates) apart uitgevoerd tijdens erediensten. Tegenwoordig worden de cantates als één groot stuk (oratorium) uitgevoerd. In het oratorium komt het hele kerstverhaal voorbij: de engelen, het kindje in de stal, de herders en de koningen. Met, zoals altijd bij Bach, muziek die elk woord kleur en sfeer geeft.

Welke muzikale vormen en instrumenten gebruikte Johann Sebastian Bach voor zijn oratorium? En welke symboliek en diepere betekenissen kent het werk? Onder leiding van muziekdocent Fred Suring en aan de hand van geluidsvoorbeelden en video’s maakt u kennis met dit bijzondere werk van Bach. Na het bijwonen van deze lezing bent u écht klaar voor de feestdagen!

 

Meer informatie & reserveren

Kijk voor meer informatie over de lezing op www.coolkunstencultuur.nl. Kaarten zijn voor €12,50 verkrijgbaar via de website of bij de servicebalie van Cool (telefonisch via 072 576 09 55).

 

bach bach