Expositie en boek Dirk Breed bij galerie Ronald Kraayeveld

Nieuw bij galerie Ronald Kraayeveld in Noord-Scharwoude: de eerste solotentoonstelling van Dirk Breed sinds 2004 en de doop van de eerste uitgebreide monografie over de Kolhorner schilder. De opening van de expositie en de presentatie van het boek vinden plaats op zaterdag 2 december vanaf 14.00 uur.

 

De laatste grote overzichtstentoonstelling van Dirk Breed (1920-2004) was bij museum Kranenburgh in Bergen. Bij galerie Kraayeveld zijn nu 21 schilderijen van Breed bijeengebracht waarvan er twaalf te koop worden aangeboden. Al deze schilderijen zijn nooit eerder geëxposeerd en veel ervan staan afgebeeld in het boek waaraan Breed-liefhebber en -verzamelaar Herman Fijnheer uit Winkel ruim tien jaar heeft gewerkt. 

 

Dirk Breed wordt te boek gesteld als een van de belangrijkste schilders van het Noord-Hollandse polderlandschap. De getoonde werken komen uit al zijn schilderperiodes: van vroeg werk dat doet denken aan de Bergense School tot en met de post-impressionistische, soms wat naïeve en poëtische schilderijen uit zijn latere jaren. Bijzonder zijn ook drie pointillistische schilderijen van zijn hand, want daar heeft Breed er maar weinig van gemaakt. De expositie loopt tot en met zaterdag 27 januari 2018.

 

Galerie Ronald Kraayeveld is gevestigd in het vroege ABN AMRO-kantoor aan de Dorpsstraat 625, 1723 HC Noord-Scharwoude. De galerie is geopend van donderdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.30 uur en op telefonische afspraak op nr. (0653) 736419.

 

 

 

 

Wolk&Hek Wolk&Hek