Voorstelling schrijfster Afra Beemsterboer in Bibliotheek Langedijk

Afra Beemsterboer houdt zichzelf spiegel voor

“Een voorstelling om over na te praten.” – Erna Winters, directrice bibliotheek Kennemerwaard

 

 

 

Langedijk, januari 2018 – Schrijfster Afra Beemsterboer kijkt met trots terug op een gestaag groeiend oeuvre. Een steeds groter wordend publiek waardeert haar romans. Ze zit echter niet stil en is actief met het schrijven van nieuw werk. Als ze de toetsen van haar laptop wat rust gunt, is er ruimte voor bespiegelingen. Dan gaat Afra de confrontatie met zichzelf aan en daar is ze schokkend eerlijk in.

 

Schrijfster Afra Beemsterboer is autodidact. Ze heeft inmiddels 11 boeken en 7 korte verhalen op haar naam staan. Volgens Afra is schrijven zwoegen, maar ze maakt het zichzelf dan ook niet gemakkelijk in haar streven een verhaal een kop en een staart te geven en de losse eindjes weg te knopen. Dat mag klinken als stugge volharding, maar het is in feite liefde voor het schrijven.

 

Inspiratiebron

Als Afra Beemsterboer een voorstelling verzorgt, zal ze u meenemen in een meeslepende vertelling met een begin, midden en een eind. Dit verhaal heeft een inhoudelijke relatie met haar werk.

De verwondering over hoe een leven zonder richting helemaal terecht kan komen, maakt ze voelbaar. Ze stelt een voorbeeld van hoe kracht en positiviteit ervoor kunnen zorgen dat je het dwaalspoor van je voorgeschiedenis afschudt. Misleidende herinneringen hebben Afra gebracht waar ze nu is. Het blijkt een enorme inspiratiebron te zijn, maar er is moed voor nodig om jezelf die spiegel voor te houden.

 

In deze vertelling vertelt Afra haar eigen verhaal, dat al een paar jaar geleden is verwerkt in het deels autobiografische Verdwaalde Zwaluw, waaruit ze zal citeren.

 

Tijdens haar optreden zet ze kwetsbaarheid tegenover moed, verwarring tegenover opheldering, verstarring tegenover groei. Net als in haar boeken, worden in deze vertelling ook de losse eindjes weg geknoopt.

 

Dat Afra kritisch maar met een open blik naar zichzelf heeft gekeken, heeft geleid tot een verhaal dat verder geen sensatie behoeft. Het is van een hartverscheurende eerlijkheid.

 

Op donderdag 25 januari 2018 om 10.00 uur zal Afra Beemsterboer haar vertelling houden in Bibliotheek Langedijk, Bosgroet 4, 1722 KA Zuid-Scharwoude.

 

www.afrabeemsterboer.nl

 

‘Vertelling’, Afra Beemsterboer

Locatie                       : Bibliotheek Langedijk,

Bosgroet 4, 1722 KA Zuid-Scharwoude

Datum                        : 25 januari 2018

Tijd                             : 10.00 uur

Toegang                     : € 3,50 voor leden, € 5,00 voor niet-leden

Kaarten bestellen       : via www.bibliotheeklangedijk.nl

 

 

 

afrabeemsterboer afrabeemsterboer