Nieuwe filmprogramma in het GDI

Vanaf 31 januari heeft het Geoffrey Donaldson Instituut (GDI) weer een prachtig voorjaarsfilmprogramma. Het filmprogramma loopt tot en met 22 juni 2018. 

Het filmprogramma is samengesteld in samenhang met de tentoonstelling in het GDI: ’Tot de laatste akte’, die te zien is tot en met eind maart.

In deze tentoonstelling staat het analoge filmverzamelen centraal. Ook is er een prachtig boek uitgegeven. De tentoonstelling is gratis te bezoeken.

 

In de maand februari zijn er weer boeiende films te zien. Vanwege de filmrechten worden geen titels genoemd. 

Een kaartje kost 10 euro inclusief een drankje in de pauze. Vanwege het beperkte aantal stoelen, moet er vooraf gereserveerd worden.

 

WO 31/1        DE VERZAMELAAR: LEO JONGEN

Openingsavond van het nieuwe seizoen met een beroemde, in de bioscoop vertoonde 35-mm concertregistratie van The Rolling Stones (Regie Hal Ashby, USA, 1982) uit de collectie van die hard Stones-fan Leo Jongen.

Daarna digitaal: een ongeveer 50 minuten durende compilatie over de vroege jaren van de Stones gemaakt door GDI’s vaste VJ Andre den Hartigh). Dit wordt een lange en rockende avond!

 

VR 9/2            DE VERZAMELAARS; JENNY EN RENÉ VAN VUGHT
Jenny en René vertonen de meest dierbare print uit hun collectie. Een na vele jaren van zoeken vrijwel complete print van de meest beroemde western die Sergio Leone maakte (I, 1968), begeleid door dan weer oorstrelende, dan weer half experimentele piep-knormuziek van Ennio Morricone. Topcast met Claudia Cardinale, Henry Fonda en Charles Bronson en oudgedienden als Woody Strode. Vooraf uit de collectie van het GDI curieuze trailers voor andere spaghetti-westerns en een paardenfilmpje uit de Langedijker bioscoop Tivoli.

 

WO 21/2        DE VERZAMELAAR: ALFRED DE LOOZE

Alfred toont zijn kostbaarste bezit: een Laurel en Hardy feature, tevens een van de weinige 35-mm prints van L&H-films die nog in redelijke kwaliteit in Nederland aanwezig is. Vanwege de zigeunerthematiek destijds verboden in (Nazi)-Duitsland (D James W.Horne/Charley Chase, USA, 1936).

 

wo 28/2          14.00             KINDERMATINEE IN DE VOORJAARSVAKANTIE
BILLIE TURF HET DIKSTE STUDENTJE TER WERELD. Zeer succesvolle Nederlandse jeugdfilm van Henk van der Linden (1978), zijn eerste film in een reeks over de stripfiguur Billie Turf en zijn eeuwige rivaal de docent Meester Kwel.

 

Er ligt een prachtige brochure met het aanbod van de films in het GDI. Kom vooral langs!

Het GDI is open op maandag, woensdag en zaterdagmiddag van 14.00-17.00 uur.

Dorpsstraat 612, Noord-Scharwoude.

%MnAmZSiQkywKREnB+tULA %MnAmZSiQkywKREnB+tULA