Eerste paal voor Educatief Centrum bij de Twuyvermolen

Het was een prachtige zonnige dag op 30 januari, toen Suzanne Jong de eerste paal mocht slaan van De Vijzel, zoals het Educatief Centrum bij de Twuyvermolen in Sint Pancras gaat heten. Terwijl de molen draaide genoten de aanwezige genodigden buiten van een glaasje, terwijl molenaar Rob Basten kort iets vertelde over het tot stand komen van de plannen en sprak hij de hoop uit dat in de toekomst velen, vooral ook schoolkinderen, de weg naar het centrum en de molen zullen vinden.

Architect Rob de Vries uit Alkmaar, die ook betrokken was bij het interieur van de molen, gaf een korte toelichting op het ontwerp en heeft later nog aan de hand van tekeningen uitleg gegeven over de indeling en materiaalkeuze. Het meest in het oogspringend is de grote glaspartij waardoor vanuit de centrale ruimte de molen steeds goed te zien is.

Bouwbedrijf Appelman uit Anna Pauluwna gaat het project bouwen. Bedoeling is dat het deze zomer gereed is, zodat de eerste bezoekers op de landelijke monumentendag ontvangen kunnen worden.

 

Op de website en de facebookpagina van de Twuyvermolen kan iedereen de voortgang van het bijgebouw nauwlettend volgen.

Schermafbeelding 2018-02-08 om 22.47.07 Schermafbeelding 2018-02-08 om 22.47.07