Nieuwe muziekvereniging KADANS presenteert zich op 8 april tijdens haar eerste voorjaarsconcert in “de Binding”

 

Aan het eind van het kalenderjaar 2017 besloten R.K.-Muziekvereniging Apollo en Muziekvereniging Kunst na Arbeid samen te smelten in een nieuwe vereniging met de naam Kadans (Kunst na Arbeid en Apollo doen alles nu samen.)

Een hele stap! Beide verenigingen bestaan al zo’n 120 jaar en zijn diep geworteld in onze Langedijker gemeenschap. Elke vereniging heeft een rijk verleden. Maar de maatschappij verandert en het wordt steeds moeilijker om alle instrumenten in het orkest bezet te houden. Daarom is met algemene stemmen besloten de verenigingen samen te voegen en onder een nieuwe naam te bouwen aan de toekomst. Beide verenigingen gaan volledig in elkaar op maar zullen hun afkomst niet te verloochenen. Zo zullen erediensten in de St.-Jan de Doperkerk met Kerstmis, Pasen en Monument van troost muzikaal omlijst blijven, is er het traditionele Kerstconcert in de Kooger kerk en treedt Kadans aan als de Langedijker bevolking een beroep op haar doet bij de dodenherdenking op 4 mei, koningsdag, wandel 4-daagse etc.

 

Op 8 april om 14:30 uur heten we jullie van harte welkom op het voorjaarsconcert in theater “De Binding”, waar de nieuwe vereniging zich zal presenteren. Het is behalve het feit dat er een nieuwe vereniging zit, zo wie zo een bijzonder concert, want onze dirigent Arie de Bree neemt na jarenlang de muzikale spil geweest te zijn van Kunst na Arbeid en Apollo afscheid. Tijdens dit laatste concert onder leiding van deze gelouterde dirigent zal KADANS haar uiterste best doen om de zeer prettige samenwerking op een mooie muzikale wijze uit te luiden.

Wij nodigen met nadruk onze trouwe donateurs en uiteraard niet te vergeten de fans van Apollo en Kunst na Arbeid van harte uit om de nieuwe vereniging te komen beluisteren en afscheid te komen nemen van onze Arie. Het repertoire bestaat uit een mooie mix van muziekstukken van beide verenigingen en is het beluisteren meer dan waard.

We hopen jullie allemaal te mogen begroeten op 8 april vanaf 14:30 uur in “De Binding” te Zuid scharwoude.

 

 

Schermafbeelding 2018-03-12 om 23.13.28 Schermafbeelding 2018-03-12 om 23.13.28