De lonkende leestafel in Bibliotheek Langedijk

Voor een goed verhaal, boeiende informatie of een interessant gesprek schuif je aan bij de Lonkende Leestafel. Elke vrijdagmiddag in het voorjaar van 15:00-16:00 uur

 

3) 20 april: Mijn reis naar Tanzania

Bea Blijham reisde naar Tanzania voor het project Step One. Zij vertelt over deze verrijkende reis en laat prachtige beelden zien over hoe zij daar samenwerkte en samenleefde met de lokale gemeenschap.

4) 18 mei: Nederland van het gas af. Hoe dan?

Marcel Ruijter heeft uit eigen interesse veel kennis opgedaan over alternatieve warmtebronnen. Hij deelt graag zijn bevindingen. Ga met hem in gesprek over dit onderwerp van de nabije toekomst.

5) 25 mei: Vaarwel spullen!

Waarom bewaren we zo graag spullen? Welke waarde hechten we eraan? Soms zitten ze ons letterlijk en figuurlijk in de weg. Opgeruimd voelt lekker, dus zet een eerste stap. Professional organizer Henriëtte helpt!

6) 1 juni: Autisme Noord Holland.nl

Jolanda Peereboom vertelt over haar ervaringen als moeder van een kind met autisme. Ze heeft een eigen website opgezet, een wegwijzer voor ouders bij hun zoektocht naar het juiste aanbod voor hun kind.

7) 8 juni: Cryptomunten, het virtuele geld

Derek en Patrick van allesovercrypto.nl zijn er van overtuigd dat het virtuele geld en blockchain een heel belangrijke rol gaan spelen. Ze willen graag zoveel mogelijk mensen informeren, dus schuif aan!

8) 15 juni: Feestelijke opening van de Dementheek

De eerste uitlening van een gloednieuwe collectiematerialen speciaal voor dementerenden. De Dementheek wordt geopend in bijzijn van ouderen, mantelzorgers,zorgprofessionals en hopelijk veel belangstellenden.

9) 22 juni: Kijken naar muziek

De beleving van muziek wordt versterkt door het zien van beelden en de beeldende kunst wordt verrijkt met klanken van muziek. Een uurtje kunstbeschouwen en beluisteren.

10) 29 juni: Ontspannen met het luisterboek of daisyrom

Als lezen niet makkelijk meer gaat door problemen met de ogen of omdat het moeilijk is om concentratie op te brengen (bijvoorbeeld bij burn-out) zijn er vele mogelijkheden om toch van verhalen te genieten. Laat je informeren!

Zelf een keer inhoud geven aan een Lonkende Leestafel? Dat kan! 

Vertel over een hobby, een bijzondere interesse, over je werk of deel verhalen en beelden van een mooie reis. 

Contactpersoon: Tereza de Vries, e-mailadres: tdevries@bibliotheeklangedijk.nl

Schermafbeelding 2018-04-15 om 21.20.48 Schermafbeelding 2018-04-15 om 21.20.48