Ga mee met de schrijfvaartocht van Afra Beemsterboer

Schrijfster Afra Beemsterboer heeft een schrijfvaartocht ontwikkeld, een leuke combinatie van varen en schrijven door Langedijk.

Op 21 juni mochten een aantal enthousiaste mannen en vrouwen de schrijfvaartocht uitproberen. Start was bij Wijndomein de Koen. Na een lekker gebakje en wat drinken kregen we een klapper mee met een aantal lege vellen en een pen. Met 17 mensen gingen we op weg. Schipper Dick had enthousiaste verhalen, maar ook Afra zelf was goed voorbereid. 

Er werd verteld over de geschiedenis van Langedijk, over de BroekerVeiling. Over het Oosterdelgebied en overal kregen we belangrijke woorden mee die we op moesten schrijven. Zelf mochten we ook nog woorden opschrijven, over de dingen die we zagen. 

Onderweg kregen we een hapje en wat drinken. Ondanks de stevige koude wind op het water,  had iedereen plezier.

Nadat we alle steekwoorden opgeschreven hadden was het tijd voor de schrijfoefeningen. Met de beginletters van een woord, zinnen schrijven. Met de steekwoorden een gedicht schrijven. Bij de ene persoon zeer poetisch, bij een ander heel gewoon of zelfs humoristisch. En zo kwam er snel een einde aan de schrijfvaartocht. Bij Wijndomein de Koen nog een glas Langedijker Bubbels toe.

 

Deze schrijfvaartocht is zeer aan te bevelen. Een leuk middaguitje, geheel verzorgd.

Wilt u mee, meldt u dan aan bij Afra Beemsterboer. Kijk op onderstaande website.

IMG_4712 IMG_4712
IMG_4735 IMG_4735
IMG_4736 IMG_4736
IMG_4696 IMG_4696
IMG_4730 IMG_4730