Nieuwste boek Wim Meyles verschenen

'Filosoviertjes'

Ook in zijn drieëntwintigste boek neemt schrijver en beeldhouwer Wim Meyles uit Sint Pancras mens en maatschappij weer op de hak. In korte vierregelige gedichtjes geeft hij zijn eigen visie op allerlei zaken, zoals overgewicht, sociale media, vergrijzing en immigratie.

Wim Meyles, bekend als lid van het schrijverscollectief Sprank en ook aktief bij aktiviteiten als Verhalen Halen, is een echte taalvirtuoos. Hij speelt met woorden, ontlokt een glimlach en zet aan tot denken. In zijn korte gedichtjes, filosoviertjes genaamd, probeert hij steeds de kern te raken waarin hij wonderwel telkens weer slaagt.

In zijn nieuwste boek, met als passende titel dus ‘Filosoviertjes, zijn de woordspelingen en humor overal te vinden.

Enkele voorbeelden: ‘Met Kerst beleggen wij een dag, waarop familie komen mag. We zijn tot negen uur gastvrij; dan is het kerstbestand voorbij’, en: ‘Figuren kunnen sterk verschillen: de ene vrouw loopt vrolijk rond, met strakke, welgevormde billen, de ander heeft een mopperkont’, of:  ‘Mijn therapeut had een idee: Denk aan iets blauws: de lucht, de zee! Maar al wat opkwam in mijn kop .. was een belastingenvelop’.

Leuke bijkomstigheid is dat onze Langedijker dichter Ben Wansink dit keer de tekenpen opgepakt heeft en voor illustraties in ‘Filosoviertjes’ gezorgd heeft.

 

‘Filosoviertjes’ is te koop voort € 7,50 en te bestellen bij Bol.com of de boekhandel, ISBN 9789463650717. Een echte aanrader, leuk als verjaardagscadeau!

 

Tot slot een filosoviertje voorzien van tekening.

‘Mijn buurman zit in de gevangenis, mistroostig voor zich uit te staren. Ik stuur een kaartje als hij jarig is; dan wens ik hem nog vele jaren’.

Schermafbeelding 2018-07-04 om 22.44.36 Schermafbeelding 2018-07-04 om 22.44.36