Koraalcantate met solisten in kooger Kerk

Op zondag 15 juli wordt in de Kooger Kerk in Zuid-Scharwoude door diverse solisten, begeleid door een orkest met 9 instrumentalisten, een koraalcantate van Bach uitgevoerd. De muzikale leiding is in handen van Gerard Leegwater.

Cantate 107 is gebaseerd op het lied ‘Was willst du dich betrüben, o meine liebe Seel’. Het werd in 1630 geschreven door de pastor Johann Heermann die op de verschrikkingen van de Dertigjarige Oorlog (1618 - 1648) reageerde met de productie van circa 400 kerkliederen. Het behelst een oproep tot godsvertrouwen en sluit daarmee aan op de evangelietekst van deze zondag (Markus 8: 1-9, de wonderbare spijziging).

Naast bekende gezichten als Rob Petri (bas), Paul Barten (alt) en Hans van Dijk (tenor) is dit keer ook Caroline Stam van de partij. Caroline is een veel gevraagde sopraan in het concert- en oratoriumcircuit en heeft meegewerkt aan diverse cd’s. Ze studeerde zang aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en behaalde zowel het diploma uitvoerend musicus als docerend musicus (cum laude). Caroline concerteerde in vele Europese landen en heeft diverse prestigieuze prijzen gewonnen.

We zijn verheugd haar te mogen horen zingen in de Kooger Kerk. De Cantate is ingebed in een korte liturgie die geleid wordt door ds. Herrianne Allewijn. Hans Stehouwer bespeelt het grote van Dam orgel. De dienst begint 11.30 uur.

Caroline Stam sopraan Caroline Stam sopraan