Expositie in Kooger Kerk - kerken op Europese postzegels

Landelijke Monumentendag 8 september

Zaterdag 8 september 2018 11.00 uur – 17.00 uur

 

Landelijke Monumentendag.  Kerken op Europese postzegels

 

Het jaar 2018 is uitgeroepen tot Europees Erfgoedjaar.

Gedurende het hele jaar zijn er dan ook in heel Europa allerlei activiteiten rondom dit thema waarbij mensen worden aangezet om het Europees cultureel erfgoed te ontdekken en ervan te genieten.. Erfgoed speelt een opmerkelijke rol en is dichterbij dan je denkt. Op iedere hoek van de straat kun je erfgoed vinden. Kijk maar om je heen: het omringt ons in dorpen, steden, landschappen. Ook de Kooger Kerk haakt in op het landelijke thema “Europa”.

 

Op 8 september zal een interessante expositie te zien zijn van kerken op postzegels uit 34 Europese landen.. Met medewerking van de plaatselijke Filatelisten Vereniging zullen in speciaal daarvoor gemaakte vitrines zeer veel postzegels te zien zijn met dit thema. 

Een buitenkansje ook om eens kennis te maken met de wereld van Filatelisten, een hobby die door diverse oorzaken wat in de vergetelheid dreigt te raken. 

 

 

Een uitgelezen kans ook voor kinderen om met deze hobby kennis te maken.

Het verzamelen wekt bij kinderen nieuwgierigheid op, en ook het element om een serie ‘compleet’ te krijgen werkt positief aan karaktervorming. 

Doorzettingsvermogen en oplettendheid komt er bij te pas. Ook een goede zaak. 

Verzamelen doe je nooit alleen, daar heb je altijd anderen bij nodig. 

Daarbij wordt een gevoel van saamhorigheid en teamvorming ontwikkeld.  

Kortom: kinderen zijn zeer welkom in de Kooger Kerk. 

Er is een deskundige bij die een en ander hierover kan vertellen.

 

Op de tentoongestelde postzegels zie u niet alleen grote kathedralen uit alle landen van Europa maar ook de Kooger Kerk staat op postzegels gedrukt! En ze zullen er te koop zijn!

 

Afbeeldingkerkpostzegel Afbeeldingkerkpostzegel