Topweekend in Langedijk op 8 en 9 september

Fietsend langs de culturele pareltjes met historische taferelen van Langedijk

Op zaterdag 8 en zondag 9 september is Topweekend in Langedijk. Op zaterdag 8 september openen de meeste monumenten in Langedijk gratis hun deuren tussen 11.00 en 16.00 uur. Vaar met de Broekervaart vanaf de Krul in Heerhugowaard naar de haven in Broek op Langedijk. Huur een fiets bij de Museale Schuitenhelling of maak een fietspuzzelrit van 20 km vanaf Wijndomein De Koen door heel Langedijk. Geniet onderweg van het openluchttheater met historische taferelen. Op zondag 9 september kunt u nazomeren in Sint Pancras tijdens de nazomerfeesten of de Streekmarkt op Wijndomein De Koen bezoeken. 

 

Combineer op zaterdag 8 september de bezichtiging van culturele pareltjes met een bezoek aan de Langedijker Streekmarkt, waar u pure producten uit de eigen streek kunt kopen op Wijndomein De Koen. Bij de meeste monumenten die u bezoekt, krijgt u een sticker. U ontvangt bij drie stickers een verrassingspakket bij de Streekmarkt. 

 

Doe mee aan de fietspuzzelrit!

Als u meedoet aan de fietspuzzelrit ontvangt u sowieso een gratis streekproduct bij De Koen én dingt u mee naar een mooie prijs. De puzzelrit begint en eindigt bij De Koen en voert u langs alle monumenten. Bovendien komt u onderweg op locaties waar klein openluchttheater wordt opgevoerd. De fietsrit is voor iedereen en is 20 km lang. 

Maar u kunt uw puzzelrit ook bij de Museale Schuitenhelling starten, zodat u aansluitend met De Broekervaart mee kunt.

 

Vaar en wandel mee

Tijdens het evenement, alleen op zaterdag 8 september, vaart De Broekervaart tussen Heerhugowaard en Langedijk. Als u vanuit Heerhugowaard met deze pont gratis naar Langedijk vaart, kunt u vanaf de haven in Broek op Langedijk een korte cultuur-historische wandeling maken. Een gids vertelt u tijdens de wandeling naar de Bakkersbrug in de Dorpsstraat meer over de historie. Als afsluiting geniet u van openluchttheater tegenover Rijksmonument Museum BroekerVeiling, die deze dag alleen tegen betaling te bezoeken is.

 

Kom en geniet van historisch, cultureel en waterrijk Langedijk! 

 

Kijk voor meer informatie over het Topweekend op www.toerismelangedijk.nlen www.bibliotheeklangedijk.nl.

 

Schermafbeelding 2018-08-18 om 20.44.04 Schermafbeelding 2018-08-18 om 20.44.04