Koffietijd voor Taal!

Vrijdag 7 september is er in de Bibliotheek Langedijk een feestelijke ochtend rond het onderwerp Taal. 
Er wordt met elkaar gezongen en er zijn allerlei speelse workshops.

Iedereen die vanuit belangstelling of professie betrokken is bij het leren van het Nederlands, is van harte welkom om mee te doen en om te komen kijken wat er in Langedijk gebeurt aan informele taalondersteuning. Die ondersteuning is hard nodig, want het voldoende beheersen van het Nederlands is namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend. Veel mensen met een buitenlandse achtergrond, maar zeker ook autochtone Nederlanders lopen aan tegen een talig probleem. Het lezen van brieven, het (digitaal) invullen van formulieren en het begrijpen van informatie kan erg ingewikkeld zijn. Gelukkig ondersteunt de bibliotheek graag, met behulp van veel getrainde vrijwilligers.

Bent of kent u iemand die beter wil leren lezen, spreken of schrijven of omgaan met de computer?
Kom dan langs op vrijdagochtend 7 september van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Langedijk, Bosgroet 4 in Zuid-Scharwoude. 
Ook als u als taalmaatje inspiratie wilt opdoen of als u vanuit een andere invalshoek geïnteresseerd bent, kunt u vrijblijvend binnenlopen.


‘Koffietijd voor Taal’  wordt georganiseerd in samenwerking met Vluchtelingenwerk Langedijk in het kader van de landelijke Week van de Alfabetisering.
 

 

image003bieb image003bieb