Najaarsfilmprogramma Geoffrey Donaldson Instituut

In het Geoffrey Donaldson Instituut (GDI) in Noord-Scharwoude zijn in dit najaar weer verschillende films te zien. De filmvertoningen zijn in de professionele, moderne filmzaal met twaalf luxe bioscoopfauteuils en uitmuntende geluidskwaliteit. 

In de maand september zijn er 2 filmavonden. 

Op 14 september een Rockumentary over ‘The Rolling Stones’.  

En op 21 september een LSD-special. Deze avond worden er 2 films vertoond rond het thema ‘LSD’. Vooral voor alle fans van psychedelische jaren zestig films. De voorfilm is een beroemde documentaire over het gebruik van LSD in de behandelkamer van een psychiater. En de hoofdfilm is volgens IMDB ‘one of the strangest spy flicks of the era’.

Het gehele najaarsprogramma is opgenomen in de uitgebreide folder die af te halen is in het GDI.  Let op:er zijn speciale voorstellingen op 14 oktober – een Italiaanse film en eten bij Restaurant De Burg. En op 22 december een Hitchcock-nacht met maar liefst 5 Hitchcockfilms.

Het GDI projecteert in principe 35mm films, zogenoemde vintage prints of films. Vanwege vertonings-rechten kan het GDI niet altijd de titel van een film noemen, maar moet dan volstaan met een omschrijving. Wie nieuwsgierig is kan via een e-mail aan het GDI de titel te weten komen. De filmzaal is niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.

Een toegangskaart voor de filmvertoningen kost tien euro (voor speciale voorstellingen is er een andere prijs). Reserveren is vanwege het beperkt aantal plaatsen verplicht en kan via egbertbarten@donaldsoninstituut.nl of door tijdens de expositietijden een kaartje te kopen. 

Het GDI is gevestigd aan de Dorpsstraat 612 in Noord-Scharwoude en maandag- en woensdagmiddag open van 14.00 uur tot 17.00 uur. Het GDI is een particulier initiatief en bestaat zonder subsidie van de overheid.

 

Het gehele najaarsfilmprogramma is al opgenomen in de agenda op deze website.
 

GDI-alg-gevelbord GDI-alg-gevelbord