Concert accordeonkwintet Virtuosa in Kooger Kerk

Accordeonkwintet Virtuosa is een semi-professioneel ensemble bestaande uit vijf musici: Loes Dircken-de Rooy (Rucphen), Trix Reintjens-Rietjens (Weert), Wim Roelands (St. Willebrord), Bout Marcelis (Eindhoven) en Bianca IJdema (Oude Niedorp).

Door hun gevarieerde programmakeuze weten zij telkens het publiek te boeien. Ze laten op een hoog niveau de uitgebreide mogelijkheden van hun instrument horen.

Virtuosa speelt zowel goede bewerkingen van klassieke muziek als originele accordeon composities. Zodoende kunnen in een programma werken van Bach en/of Mozart voorkomen, als ook Russische volksmuziek, moderne composities en vooral ook werken van Piazolla.

Virtuosa heeft in Frankrijk en Duitsland veel succes geoogst tijdens accordeon festivals. In 2010 heeft Virtuosa met groot succes deelgenomen aan het Internationaal World Music Festival te Innsbruck in de categorie “professionele ensembles”.

Inmiddels heeft Virtuosa al twee fraaie CD’s gemaakt. Het is een in ons land graag gehoord ensemble. Het kwintet heeft een goede balans gevonden in het samenspel en straalt dat ook uit. Op hun website staat informatie over hun CD’s en concerten: www.virtuosa.nl

Voor een optreden wordt steeds een gevarieerd programma samengesteld waarbij de stukken mondeling worden toegelicht tijdens het concert. 

Zondag 14 oktober. De entree is 12,50 euro (t/m 12 jaar 7,00). De aanvangstijd is 15.00 uur.

Virtuosa-2018 Virtuosa-2018