Najaarstentoonstelling met naïeve kunst bij Galerie Kraayeveld

De najaarstentoonstelling bij galerie Ronald Kraayeveld in Noord-Scharwoude besteedt ruime aandacht aan (West-Friese) naïeve kunst. Nieuw zijn olieverfschilderijen van Jannie Kuiper, Willem van Dok en Plony van der Knaap. De expositie loopt tot en met zaterdag 27 oktober.

 

Ook zijn er schilderijen van West-Friese naïeven als Cor Kaaij (Twisk), Arie van Leijen (Hensbroek) en Hans Sarfaty (Callantsoog) en zeefdrukken van Ada Breedveld en Jacques Tange. Ook van Jannie Kuiper (Nieuwe Niedorp, 1932) is een bijzondere zeefdruk te koop: De Schoolmeester, zeer populair bij de Nederlandse gemeenschappen in de Verenigde Staten. De Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring en de eerste Amerikaanse grondwet werden namelijk gedrukt op bij De Schoolmeester gemaakt papier.

 

Galerie Ronald Kraayeveld vindt u aan de Dorpsstraat 625, 1723 HC Noord-Scharwoude, in het voormalige ABN-Amro-kantoor. Openingstijden: donderdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur en op telefonische afspraak. Zie ook www.galeriekraayeveld.nl.

 

HavensVanDok HavensVanDok
PlonyVissers PlonyVissers