Geoffrey Donaldson Instituut filmprogramma in oktober

Ook in de maand oktober zijn er diverse interessante films te zien in het Geoffrey Donaldson Instituut (GDI) in Noord-Scharwoude. In de prachtige filmzaal met analoge projectie met maar 12 stoelen, is reserveren van de kaarten dus gewenst.

Vrijdag 5 oktober 20.00 Kyrkoherden- De pastoor kan geen bloot meer zien. Een Zweedse film met een bijrol van de Ned/Zweedse zanger Cornelis Vreeswijk.

Woensdag 24 oktober 15.00 Sjors en Sjimmie en de gorilla. Een zwart-wit film van jeugdfilmer Henk van der Linden gebaseerd op de Sjors en Sjimmie stripboeken. Veel humor, spanning en actie.

Vrijdag 26 oktober 19.00 uur. Make/Remake Open je ogen. Twee films over een man die ’s ochtends zijn ogen open doet en maar niet weet in welke werkelijkheid hij eigenlijk leeft. De eerste film is Spaans, de 2eAmerikaans. Beiden met Penelope Cruz.

Het gehele najaarsprogramma is opgenomen in de uitgebreide folder die af te halen is in het GDI.  

Het GDI projecteert in principe 35mm films, zogenoemde vintage prints. Vanwege vertonings-rechten kan het GDI niet altijd de titel van een film noemen, maar moet dan volstaan met een omschrijving. Wie nieuwsgierig is kan via een e-mail aan het GDI de titel te weten komen. De filmzaal is niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.

Een toegangskaart voor de filmvertoningen kost tien euro. Reserveren is vanwege het beperkt aantal plaatsen verplicht en kan via info@donaldsoninstituut.nlof door tijdens de expositietijden een kaartje te kopen. 

Het GDI is gevestigd aan de Dorpsstraat 612 in Noord-Scharwoude en maandag- en woensdagmiddag open van 14.00 uur tot 17.00 uur. Het GDI is een particulier initiatief en bestaat zonder subsidie van de overheid. 

 

Alle filmvoorstellingen in het GDI zijn opgenomen in de agenda van de website van Lief Langedijk.
 

GDI-alg-gevelbord GDI-alg-gevelbord