Expositie Aurora Art Gallery - Verweven Tekens

Zondag 21 oktober opent de expositie ‘Verweven tekens’ bij Aurora Art Gallery te Zuid-Scharwoude, met schilderijen en foto’s van JOS VAN WUNNIK en keramiek van NICOLE BOTS.

Jos van Wunnik(Maastricht 1951) is al zijn hele leven bezig om uiterlijke wereld en innerlijke beleving met elkaar te verweven in telkens nieuwe beelden. Zijn meest recente project is ‘Kristalbos’, zo genoemd naar betoverende ‘open’ plekken in de bossen rondom zijn Zuid-Limburgse woonplaats. Met ‘open’ bedoelt de kunstenaar: open naar een stromende, grenzeloze dimensie, die hij daar ervaart. ‘Het zijn plekken, waar ik me niet alleen aangetrokken voel door de nauwelijks geschonden natuur, maar ook door een gevoel van compleetheid en verbinding.(…) Ik heb soms op zo’n plek gezeten terwijl ik dacht dat de zon doorbrak, terwijl het nog steeds grijs en bewolkt was als ik mijn ogen open deed.’Jos van Wunnik werkt nu eens met grove verftoetsen en dan weer met fijne arceringen, maar het blijven altijd poëtische verbeeldingen van natuurimpressies, verwevingen van het geziene en het ongeziene, waarmee hij een stap verder gaat dan de impressionisten.

Nicole Bots(Roermond 1954) besloot zich in 1995 volledig te gaan richten op het maken van keramische kunst en door de jaren heen ontwikkelde zij een geheel eigen stijl. Typerend voor haar werk is het gebruik van 5000 jaar oude rolzegels uit Mesopotamië. Haar inspiratie ontleent zij aan levenservaringen, zoals de geboorte van haar 4ekleinkind. Dit resulteerde in het actuele thema van de ontwikkeling van de mens tijdens zijn leven in schaduwtijden, en de weg naar het licht, weergegeven in florale motieven. Verre reizen worden eveneens thematisch verwerkt. Iedere millimeter van het werk wordt zorgvuldig behandeld. Het maakproces en het toewerken naar een resultaat dat spannend en kleurrijk is, blijft voor haar de uitdaging.

De feestelijke opening, in aanwezigheid van de kunstenaars en muziek, begint om 14.30 uur. Inloop vanaf 14.00 uur.

AURORA ART GALLERY, Sportlaan 54-B, Z-Scharwoude. Open vrijdag t/m zondag van 14.00 – 17.00 uur.  www.aurora-art.com

 

De expositie loopt tot en met 18 november 2018.

 

JvW-Art-180601-110151 JvW-Art-180601-110151
DSC_0017 DSC_0017