Sport Servicepunt Langedijk wordt Stichting Social Leisure

Actief Sport & Events

Actief Sport & Events (Sport Servicepunt Langedijk) wil met dit bericht de naamsverandering van de organisatie toelichten.

 

Sport Servicepunt Langedijk nu Stichting Social Leisure

Sport Servicepunt Langedijk heet nu Stichting Social Leisure. De naamsverandering past bij de bredere koers die de organisatie is gaan varen: van exploitant van sportaccommodaties binnen Langedijk tot een sociale onderneming, die in meerdere gemeenten actief is en die ook ander maatschappelijk vastgoed beheert en exploiteert, zoals theaters en dorpshuizen. Makkelijk is dat de afkorting SSL in tact blijft. De organisatie wordt groter en breder, echter de lokale betrokkenheid bij wat SSL doet, blijft. We gaan dan ook lokaal in Langedijk door onder de naam Langedijk Actief. Onder deze naam vallen de verschillende onderdelen van SSL waaronder Zwembad Duikerdel, Zwembad De Bever, de sporthallen Oostwal en Geestmerambacht, gymzalen en sport Mayersloot. Het onderdeel dat voorheen sportstimulering werd genoemd is nu gevormd tot Actief Sport & Events.

Actief Sport & Events heeft zijn eigen sportaanbod, organiseert sportevenementen als sportdagen, sportinstuiven, sportweek en wandel4daagse, voert in opdracht van de gemeente de kadernota “Langedijk beweegt mee” uit, verzorgt vakleerkrachten voor bewegingsonderwijs op verschillende basisscholen in Langedijk met daarbij horende programma’s als Sport ‘s Cool. Voor nu is alle informatie nog te vinden op www.sportsl.nl. Er wordt druk gewerkt aan een nieuwe passende website. 

 

Sportakkoord uitgesteld

Verschillende verenigingen en organisaties zijn betrokken geweest bij het tot stand komen van het lokale sportakkoord van Langedijk. Op 30 maart zou de ondertekening van dit akkoord plaatsvinden. Allereerst dank voor iedereen die een toezegging heeft gedaan om mee te tekenen aan het sportakkoord. Er zijn al meer dan 30 organisaties bereid om mee te tekenen. Helaas is de bijeenkomst vanwege het coronavirus geannuleerd.

Vanuit Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) hebben wij het bericht ontvangen dat het indienen van de sportakkoorden zijn opgeschort. Dat geeft ons tijd om in deze bijzondere tijd het tekenmoment tot nader bericht uit te kunnen stellen. Tot die tijd kunnen organisaties en verenigingen zich nog steeds aanmelden om mee te tekenen en deel te nemen aan de werkgroepen of toekomstige werkgroepen die gaan werken aan prioriteiten die bij een volgende sessie naar voren komen. Wij houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen en komen hopelijk snel met een nieuwe datum voor het tekenen van het lokale sportakkoord. De voorbereiding rond de werkgroepen zetten wij door, zodat we bij groen licht gelijk met jullie aan de gang kunnen. Voor nu wensen wij jullie een goede gezondheid. 

Wil je meer weten over de inhoud van het lokale sportakkoord of de werkgroepen? Dan kun je contact opnemen met de sportmakelaar van Langedijk: Denice van Appeldoorn. Zij is te bereiken via: d.vanappeldoorn@langedijkactief.nl

 

Activiteitenbudget gemeente Langedijk

Wellicht is jouw sportseizoen vanwege het coronavirus al voorbij en is er weinig om handen binnen jouw maatschappelijke organisatie. Dan is dit een moment om na te denken over een aanvraag voor het activiteitenbudget. 

Maatschappelijke organisaties hebben de mogelijkheid om activiteitensubsidies aan te vragen bij de gemeente Langedijk. Om aanspraak te maken op het activiteitenbudget moet de aanvraag voldoen aan minimaal twee maatschappelijke doelen die de gemeente geformuleerd heeft.  
Is de aanvraag innovatief, zijn er (financiële) samenwerkingen en/of aanbod voor de kwetsbare doelgroep, dan is het maximaal aan te vragen budget 4.750 euro.  

Let op: een aanvraag voor een activiteit in 2020 is niet meer mogelijk. Het gaat dus om een aanvraag voor 2021 die moet worden ingediend tussen april en juli. De beschikking vindt plaats voor 31 december 2020 en de uitbetaling is bedoeld voor het jaar 2021.

 

Stichting Sport-Z organiseert VakantieFUN

Aankomende zomervakantie organiseert Stichting Sport-Z ’VakantieFUN’, een sportief en creatief vakantieprogramma voor kinderen met een GGZ-indicatie die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod. Voor de kinderen die door een stoornis in het autismespectrum of andere problematiek vaak niet makkelijk in een groep meekomen is een interessant vakantieprogramma opgezet. Kleine groepjes, veel persoonlijke begeleiding en een uniek programma met sportieve en creatieve activiteiten zorgen ervoor dat ook zij deze zomer vrienden maken en iets hebben om naar uit te kijken. 
Kinderen uit de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Heiloo en Castricum kunnen zich gratis aanmelden voor het programma.   

Ga naar: https://www.sport-z.org/vakantiefun?utm_source=Zwembad+Duikerdel&utm_campaign=50c41f1f82-EMAIL_CAMPAIGN_2020_01_17_02_27_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_9869089a04-50c41f1f82-1285007601

 

 

Schermafbeelding 2020-04-04 om 13.51.37 Schermafbeelding 2020-04-04 om 13.51.37