Inzameling grofvuil hervat

Gemeente Langedijk haalt vanaf maandag 25 mei weer grofvuil op
De gemeente besloot eerder om de inzameling sinds 14 april tijdelijk stop te zetten. Hiervoor is gekozen omdat medewerkers tijdens het ophalen van grofvuil voortdurend in contact komen met objecten uit woningen. De gemeente achtte toen de kans op besmetting van het coronavirus te groot. De gemeente gaat nu mee in de landelijke trend de coronamaatregelen te versoepelen. Daarmee wordt het ophalen van grofvuil vanaf maandag 25 mei hervat. Inwoners kunnen nu al telefonisch een afspraak maken voor ophalen vanaf 25 mei door te bellen naar 0226 - 334433.

Voorlopig blijven de textielcontainers nog dicht. De verwerkende organisaties zijn vanwege corona nog gesloten. Het is mogelijk bruikbare kleding te brengen bij kringloopwinkels. Meer informatie over het ophalen van grofvuil is te vinden op www.mijnafvalwijzer.nl.


Afvalbrengstation
Grofvuil inleveren op het afvalbrengstation aan Berrie 8 in Oudkarspel kan uiteraard ook. Door het hervatten van het ophalen van grofvuil zijn vanaf 25 mei de voorheen verruimde openingstijden weer gewijzigd naar maandag tot en met zaterdag van 8.30 tot 14.00 uur. Om de drukte op het afvalbrengstation te beperken, vraagt gemeente Langedijk aan inwoners om uitsluitend spullen te brengen die zij écht niet langer thuis kunnen bewaren. De gemeente vraagt verder aan inwoners om zich te houden aan de maatregelen van de RIVM. Dit is nodig om verspreiding van het coronavirus verder tegen te gaan.

gemeentewerf gemeentewerf