Jubileumwandeltocht in het natuurschoon van Geestmerambacht

Ter ere van het veertigjarig bestaan van Recreatieschap Geestmerambacht wordt er zondag 20 september 2020 gewandeld. Ervaren gidsen van het IVN vertellen al wandelend over allerlei feitjes van de natuur in het recreatiegebied Geestmerambacht.

 

De gidsen van het IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) nemen wandelaars mee op ontdekkingstocht en kennen de perfecte plekjes voor het spotten van verschillende dier- en plantensoorten.

 

De wandeling duurt 1,5 uur en start om 10:00 uur vanaf de parkeerplaats aan het eind van het Vlasgat in Koedijk. Het daarbij dragen van stevige schoenen en hebben van een verrekijker is geen overbodige luxe. Deelname aan de wandeling is gratis en wordt aangeboden door het Recreatieschap Geesmerambacht. In verband met de groepsgrootte en de te bewaren afstand is aanmelden verplicht via dijkenwaard@ivnnkl.nl.

 

40 jaar Recreatieschap Geestmerambacht

Het jaar 2020 is het jubileumjaar van Recreatieschap Geestmerambacht, 40 jaar geleden werd de Gemeenschappelijke regeling ondertekend waarin afspraken met de deelnemende gemeenten zijn vastgelegd over de instandhouding van het recreatiegebied. Anno 2020 is het recreatieschap Geestmerambacht een samenwerkingsverband tussen gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk en Bergen. Om dit jubileumfeestje te vieren organiseert het recreatieschap onder andere deze wandelingen in samenwerking met IVN Noord-Kennemerland.

jubileumwandeling 2 jubileumwandeling 2