Museum BroekerVeiling toch open tijdens Kerstvakantie

Op 15 december jl moest Museum BroekerVeiling door de verscherpte coronamaatregelen haar deuren sluiten. Toch wordt iedereen uitgenodigd het museum te bezoeken. Men kan vanaf nu online naar binnen bij het museum. 

 

Via de website van het museum kan men virtueel door het museum ‘lopen’ en verschillende exposities bekijken. Ook is er op verschillende plaatsen extra informatie te vinden, door middel van beeld- en geluidsfragmenten. Deze manier van online bezoek wordt al door meer musea aangeboden en is een groot succes in dit coronatijdperk. Zo kan iedereen veilig vanuit hun luie stoel op bezoek naar musea in de hele wereld. Ook Museum BroekerVeiling is op deze manier toegankelijk voor bezoekers uit binnen- en buitenland.

 

Als het museum straks weer open mag blijft het museum ook virtueel open. ‘Het is natuurlijk gaaf om vooraf alvast een kijkje te nemen in het museum’, aldus een enthousiaste Ron Karels, museumdirecteur. ‘Veel mensen zullen zo ook vooraf aan hun bezoek al zien dat het museum heel wat meer is dan alleen het afmijnlokaal.’

 

Het virtuele museum is tot stand gekomen door een samenwerking met fotograaf Marco van Ammers die zich de afgelopen tijd heeft gespecialiseerd in virtuele toegang tot musea, scholen en andere gebouwen. Door middel van meer dan 200 3d beelden is een mooi overzicht ontstaan van zowel het nieuwe gebouw als het rijksmonument. Navigeren door het museum kan door stapsgewijs door het museum te lopen of door op de driedimensionale plattegrond in één keer naar een specifieke plek te gaan.

 

In 2021 heeft Museum BroekerVeiling nog veel meer plannen, waaronder een aantal aansprekende tijdelijke exposities. Ron Karels: ‘Hopelijk mogen we snel weer open en ons boeiende verhaal van het ontstaan van het gebied, de groenteveiling en de handel en wandel van de tuinders en handelaren vertellen. We kijken uit naar een spannend, maar mooi jaar!

 

Het virtuele museum is gratis te bezoeken via: www.broekerveiling.nl Het museum is fysiek weer open voor publiek vanaf 20 januari. Tickets zijn online te boeken via dezelfde website.

mbv mbv