Woningen voor starters, gezinnen en senioren op Rodeoterrein in Broek op Langedijk

Inschrijving gestart

Het Rodeoterrein in Broek op Langedijk krijgt een nieuwe bestemming. Dit voormalige bedrijventerrein transformeert de komende jaren in een aantrekkelijk woongebied voor starters, gezinnen en senioren. In overleg  met de buurt wordt het ontwerp van de nieuwe wijk vormgegeven. Ook wordt rekening gehouden met de woonwensen van toekomstige bewoners. Woningzoekers kunnen zich vanaf vandaag inschrijven en hun woonwensen delen via www.woningbouwrodeo.nl.

 

Ontwikkelaar Vink Bouw gaat op het Rodeoterrein een groene en duurzame wijk realiseren met circa 85 woningen voor verschillende doelgroepen. Er komen eengezinswoningen voor gezinnen en appartementen voor starters en senioren. Het wordt een mix van sociale huur en koopwoningen. In Broek op Langedijk is daaraan grote behoefte. Het Rodeoterrein ligt tussen de Wup, het Oudekerkpad, het Mandepad en de wijk Broekrijk in. Het terrein is nu nog in gebruik als opslaglocatie en er bevindt zich een autoschadebedrijf.

 

Woonwensen woningzoekenden

De nieuwe wijk wordt ontworpen met aandacht voor de omgeving. Samen met direct omwonenden worden de eerste schetsen uitgewerkt tot een stedenbouwkundig ontwerp. De  ontwikkelaar wil ook rekening houden met de woonwensen van de toekomstige bewoners. Daarom inventariseert Vink Bouw hun woonwensen via een peiling. Via www.woningbouwrodeo.nl kunnen woningzoekers zich inschrijven als geïnteresseerden en ontvangen binnenkort een digitale enquête.

 

Groene woonwijk

Het huidige verharde terrein wordt opengebroken waardoor er meer ruimte ontstaat voor vergroening, zowel voor de nieuwe bewoners als de direct omwonenden. De nieuwe woonwijk wordt omringd door water en het plan is dat er een doorgaande vaarroute komt als onderdeel van het bredere vaarnetwerk.

Er is ook oog voor duurzaamheid. De woningen in de wijk worden allemaal aardgasvrij opgeleverd. Tevens is er veel aandacht voor klimaatadaptatie. De werkzaamheden zullen naar verwachting medio 2023 starten en de eerste woningen zullen naar verwachting eind 2024 worden opgeleverd.    

 

Rodeoterrein BoL 12.5.2021 Rodeoterrein BoL 12.5.2021