Gezondheidsmarkt bij Hortus Alkmaar

Op zondag 13 juni organiseert Hortus Alkmaar de jaarlijkse Gezondheidsmarkt van 12.00 tot 17.00 uur. In de tuin staan dan kraampjes met producten en informatie over een gezonde levensstijl. Denk bijvoorbeeld aan bijenhoning, zeewierproducten, etherische oliën en voedingssupplementen. Maar je kunt ook meedoen met een yogasessie en een massage nemen.

In het bezoekerscentrum kunnen bezoekers meedoen met workshops en lezingen bijwonen. Er is bijvoorbeeld een workshop over massage en lezingen over bijen en mindfulness. In het Kascafé zijn o.a. biologische koffie, (verse kruiden)thee, sappen en smoothies verkrijgbaar.

In de tuin zijn er mini-yogalessen, kunnen bezoekers lekker struinen door o.a. het duinlandschap, de eetbare tuin, het Amerikaanse bos en het verfplantenperk. Het is ook zeker de moeite waard onze bijzondere vijver bekijken. Met kinderen is het leuk de educatieve elementen over bodem- en waterdiertjes en het bijenhotel te onderzoeken.

Uiteraard houden we rekening met de voor corona geldende maatregelen. Dat betekent o.a. dat er minder standhouders deelnemen dan in een normaal jaar. Ook is het programma van workshops en lezingen in onze zaal minder vol gepland dan andere jaren. Het maximale aantal deelnemers in de zaal is 8 personen. Maar een bezoek aan de Gezondheidsmarkt blijft gezellig, interessant en zeker de moeite waard!

 

Datum: zondag 13 juni 2021
Tijd: 12.00 – 17.00 uur
Adres: Berenkoog 43, 1822 BH Alkmaar
Toegang: volwassenen € 5,00, kinderen van 8 t/m 15 jaar € 2,50.
Kinderen tot en met 7 jaar gratis.
Info en reserveren bezoek: www.hortusalkmaar.nl

gezondheidsmarkt juni 2021 gezondheidsmarkt juni 2021