Multifunctionele beachvelden voor Dijk en Waard

De gezamenlijke ambitie van volleybalverenigingen Ardea uit Heerhugowaard en Relay uit Langedijk om beachvolleybal als breedtesport binnen de nieuwe gemeente Dijk en Waard te realiseren, heeft geresulteerd in de aanleg van multifunctionele beachvelden op sportpark De Vork. Maandag 22 november wordt het officiële startsein voor de aanleg van de nieuwe sportfaciliteit gegeven. De beach-activiteiten op De Vork kunnen in het voorjaar van 2022 van start.

De gemeenten Langedijk en Heerhugowaard omarmen het initiatief van de twee verenigingen, maar willen de beachvelden graag breder inzetten en ook voor andere sporten en het (speciaal) onderwijs beschikbaar maken. De nieuwe beachvelden zijn daarom niet alleen voor beachvolleybal, maar worden ook geschikt voor andere beachsporten zoals beachhandbal, beachhockey, beachtennis of beachvoetbal. Hiermee wordt er een multifunctionele sportfaciliteit gerealiseerd voor alle Dijk en Waarders, welke nog niet aanwezig is in de gemeente. “Dit bevordert het sportklimaat in gemeente Dijk en Waard en draagt bij aan de preventieve werking binnen het sociaal domein,” aldus Jasper Nieuwenhuizen en Annette Groot, wethouders Sport van respectievelijk Langedijk en Heerhugowaard. “Sport is belangrijk om lichaam en geest gezond te houden. Met deze nieuwe velden bieden we onze inwoners een extra sportfaciliteit in Dijk en Waard, waar zij het hele jaar door gebruik van kunnen maken.”

Centrale locatie

De gemeente heeft samen met Ardea, Relay, Mixed Hockey Club (MHC), Heerhugowaard Sport N.V. een schets gemaakt voor de nieuwe beachfaciliteit op sportpark De Vork; een centraal gelegen locatie in de nieuwe gemeente Dijk en Waard. Er kan door de gebruikers van de zandvelden gebruik worden gemaakt van de kleedkamers en kantine van de MHC. De nieuwe sportlocatie is duurzaam (voor meerdere jaren beschikbaar) en het uitgeklopte zand van het oude hockeyveld wordt hergebruikt in de beachvelden. De gemeente is eigenaar van de beachvelden en Heerhugowaard Sport N.V. beheert, onderhoud en exploiteert de beachvelden. Met de inkomsten uit verhuur kan het onderhoud worden gedekt.

De investering voor de velden komt uit het uitvoeringsbudget sportakkoord Heerhugowaard én Langedijk. In Heerhugowaard heeft de stuurgroep Sportakkoord, met afgevaardigden van de aan het akkoord deelnemende partijen, de aanvraag voor de velden behandeld. Zij vindt het een goede investering voor Dijk en Waard. Er wordt op dit moment gewerkt aan een lokaal sportakkoord Dijk en Waard 2022 (en bijbehorende stuurgroep).

 

Foto: Vertegenwoordigers van Ardea, Relay, MHC, de stuurgroep lokaal sportakkoord Heerhugowaard en wethouders Jasper Nieuwenhuizen (Langedijk) en Annette Groot (Heerhugowaard) gaven maandag het officiële startsein voor de aanleg van de beachvelden op De Vork. (Foto: Theo Annes)

beachvelden beachvelden