Een mooi kerstgebaar

Vorig jaar maakten bewoners van Bungalowpark de Oude Boomgaard mensen blij met zelfgemaakte kerststukjes voor Stichting ‘De helpende hand’. Omdat zij het belangrijk vinden iets voor de Langedijker gemeenschap te betekenen en graag mensen een hart onder de riem steken. Een mooi en vriendelijk gebaar tijdens de feestdagen.

Dit jaar herhalen zij de actie. De dames van de activiteitengroep vertellen: “We benaderden Wonen Plus Welzijn (WPW), eerst om de mensen te vinden die een stukje op prijs zouden stellen. Wij vonden gehoor bij WPW, sloegen de handen ineen en er ontstond een mooie samenwerking.” De kerststukjes zijn voor senioren die niet snel een activiteit bezoeken, aan huis gebonden zijn of mogelijk een klein netwerk hebben. Of bij wie wat extra aandacht welkom kan zijn.

Ineke Vroling vertelt: ”Vanuit WPW stimuleren we het ontstaan van dit soort burgerinitiatieven en ondersteunen waar mogelijk. Bij dit initiatief gaat het om mensen die graag naar een ander omkijken via een mooi gebaar. Door mensen blij te maken. Zomaar en recht vanuit het hart. Hier werken wij graag aan mee.”

 

Via WPW zochten Paul Karels en Ineke mensen die een kerststukje mogelijk op prijs stelden, door onder meer binnen groepen te vragen naar mogelijk geïnteresseerden. Dit lukte. Een aantal enthousiaste vrijwilligers binnen de organisatie zorgden deze week dat de stukjes bij zo’n vijftig mensen terechtkwamen. De reacties zijn positief. Van bezorgers die aangeven het ontzettend leuk te vinden om spontaan bij mensen langs te gaan met zo’n leuke verrassing. Tot een mevrouw die een stukje ontving en er echt door geroerd was. De initiatiefnemers laten weten: ”Wij zijn blij om op deze manier iets voor anderen te kunnen betekenen.”  Missie geslaagd! 

 

foto kerstgebaar 2021 foto kerstgebaar 2021