Aangepast lesprogramma Jongerengemeenteraad

De Jongerengemeenteraad 2022, die traditiegetrouw stond gepland voor de maand februari, gaat helaas niet door. Deze beslissing heeft de raadswerkgroep in overleg met de deelnemende scholen genomen. De betrokken partijen vinden het met het oog op de huidige situatie rond corona nog te vroeg om een grote fysieke bijeenkomst in de raadzaal te organiseren. Vorig jaar werd de Jongerengemeenteraad ook al afgelast in verband met corona.

 

De beslissing om de Jongerengemeenteraad niet door te laten gaan, sluit aan op andere besluiten rondom evenementen en politieke bijeenkomsten. Zo vergadert de gemeenteraad van Dijk en Waard bijvoorbeeld nog steeds digitaal.
Een digitale Jongerengemeenteraad is geen optie voor de scholen. Juist de charme van de raadzaal en het live debat met de andere leerlingen maakt de jongerenraad tot een succes, vinden de deelnemende scholen. Andere opties, zoals het evenement verplaatsen naar een datum later in het jaar, pasten niet in het lesprogramma van de meeste scholen.

 

Lesprogramma

In plaats van de Jongerengemeenteraad 2022 is er een lesprogramma dat raadsleden op de deelnemende scholen kunnen geven. Het Han Fortmann heeft hier al belangstelling voor getoond. Alle betrokken scholen krijgen binnenkort een uitnodiging tot deelname. Ook bestaat er voor de scholen de mogelijkheid om een raadslid in de klas uit te nodigen.
Scholieren die los van het lesprogramma nieuwsgierig zijn om (digitaal) een raadsvergadering bij te wonen of een interesse hebben in een rondleiding wanneer dit weer mogelijk is, kunnen dit laten weten via griffie@dijkenwaard.nl.

 

debinding2 debinding2