Plantenmarkt bij Hortus Alkmaar

Voor wie op zoek is naar biologische planten en zomerbollen of -knollen voor de tuin of op het balkon, is de Plantenmarkt bij Hortus Alkmaar een uitkomst. Op zondag 8 mei a.s. organiseert Hortus Alkmaar deze markt van 12.00 tot 17.00 uur. De hortus verkoopt haar eigen biologisch gekweekte planten en er zijn verschillende kwekers ‘van buiten’ aanwezig, die hun planten op een duurzame manier telen. Opnieuw zonder gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Er zijn mooie kunstwerkjes in glas met het thema ‘planten’ te koop. Ook zijn in de Hortuswinkel leuke cadeautjes voor Moederdag verkrijgbaar.

Kruiden en planten
Kruiden en planten zijn volop te koop, zoals de biologische bij Hortus Alkmaar opgekweekte peterselie, venkel, zwartmoeskervel, daslook, citroenmelisse en diverse muntsoorten. Zo kan iedereen deze zomer kruidig uit eigen tuin eten!

Rondleidingen
Onder leiding van een IVN-natuurgids zijn er om 14.00 en 15.00 uur gratis rondleidingen in de tuin. Zij weten alles over de interessante planten en dieren die in de hortus leven.

Kinderactiviteiten
Kinderen kunnen op ieder moment van de middag een leuke speurtocht doen door de tuin met een rugzakje dat in de winkel op te halen is. Daarnaast zijn er knutselactiviteiten voor kinderen.

Datum:            zondag 8 mei 2022
Tijd:                 12.00 – 17.00 uur
Adres:             Berenkoog 43, 1822 BH Alkmaar
Kosten:           volwassenen € 5,-, kinderen t/m 12 jaar gratis. Kinderen 13 t/m 18 jaar € 2,50.
Info:                www.hortusalkmaar.nl

Plantenmarkt voorjaar 2022 Plantenmarkt voorjaar 2022