Nieuwe maaltijdbezorgers meer dan welkom bij WPW

Op de vraag: “Wat spreekt jou aan in het bezorgen van maaltijden”, antwoordt Sjoerd: “Het is leuk en zinvol om te doen en je bouwt een band op met de mensen. Daarbij er is altijd even een kort praatje. Vaak met de vraag: ”Wat eten we vandaag? Bami.. O, lekker! “

Veel mensen kijken echt naar de bezorgers uit, vooral als ze overdag weinig mensen zien. Sjoerd laat weten: “Ik bied dan graag een luisterend oor wanneer ze vertellen over mooie dingen, maar soms ook verdrietige. Daarna loop ik dan weer wat harder om te zorgen dat iedereen zijn maaltijd op tijd krijgt.”

Hij vervolgt: “Het geeft mij echt voldoening en zo werkt het werkt aan beide kanten. Bijvoorbeeld wanneer iemand me aan het eind van mijn week een reep chocola geeft. Dat vind ik mooi. Maar het mooist vind ik toch: iets kunnen betekenen voor de mensen.”

“Als iemand niet opendoet of ik denk dat er iets niet klopt, geef ik dit door aan WPW. De contactpersoon wordt dan geïnformeerd of iemand van de organisatie gaat zelf bij de maaltijdgebruiker langs. Een geruststellend idee voor de mensen en de familie”, aldus Sjoerd.

Bij de maaltijdservice van Wonen Plus Welzijn zijn veel vrijwilligers actief. Op dit moment zijn in de regio Broek op Langedijk en St. Pancras nieuwe maaltijdbezorgers meer dan welkom. Bezorgers worden gemiddeld een week per twee maanden ingezet en zijn zo’n twee uur per dag actief, rond het middaguur. Interesse om te helpen bij de maaltijdbezorging? Neem voor meer informatie contact op via e-mail langedijk@wonenpluswelzijn.nl of tel. 0226-318050 Zie ook: www.wonenpluswelzijn.nl

maaltijdbezorger maaltijdbezorger