Judith de Heus nieuwe bestuurder Esdégé-Reigersdaal

Op 1 september 2022 treedt Judith de Heus toe tot de raad van bestuur van Esdégé-Reigersdaal. Zij volgt daarmee Miriam Traudes op die per 1 juli 2022 met pensioen gaat. Judith de Heus heeft brede ervaring in de zorg en was sinds 2020 werkzaam als directeur Noord Nederland bij Mentaal Beter in Hilversum, een praktijk voor psychologische en psychiatrische zorg. Eerder werkte zij onder andere bij 113 Zelfmoordpreventie en in de gespecialiseerde Jeugdzorg, onder andere met kinderen met een verstandelijke beperking.

Judith: “Esdégé-Reigersdaal ken ik als een organisatie die werkt vanuit een inhoudelijke visie waarbij medewerkers en cliënten ruimte en vertrouwen krijgen. Vanuit mijn achtergrond als klinisch psycholoog vind ik het essentieel dat een organisatie gedreven wordt door een inhoudelijke visie. Met mijn nieuwsgierigheid, creativiteit en lef geef ik in mijn rol als bestuurder graag samen met de cliënten, medewerkers en medebestuursleden richting aan deze mooie organisatie.”

Huib de Kanter, voorzitter van de raad van toezicht van Esdégé-Reigersdaal is enthousiast: “Met Judith hebben wij de bestuurder gevonden die wij zochten. Iemand met brede en gevarieerde ervaring in de zorg die gericht is op verbinding en samenwerking. Zij sluit daarmee goed aan bij onze cliënten, de organisatie en de overige leden van de raad van bestuur.”Aan de aanstelling zijn diverse gesprekken met een brede adviescommissie vooraf gegaan.

Judith de Heus volgde de opleiding voor klinisch psycholoog en psychotherapeut, inclusief een managementopleiding voordat zij in 2007 als hoofd behandeling en diagnostiek startte bij de gespecialiseerde jeugdzorg Lijn5 in Utrecht. Sindsdien deed zij brede ervaring op binnen de GGZ en bij 113 Zelfmoordpreventie, ook als leidinggevende. Zij werkte sinds 2020 bij Mentaal Beter in Hilversum.

Esdégé-Reigersdaal ondersteunt ruim 3000 mensen met een beperking. Mensen met niet aangeboren hersenletsel, met licht verstandelijke beperkingen tot aan ernstige meervoudige beperkingen. Zowel kinderen als volwassenen. Esdégé-Reigersdaal is werkzaam in heel Noord-Holland noord.

esdege-reigersdaal esdege-reigersdaal