Voedselactie: geef voor Oost-Europa

Dorcas komt in actie voor Oost-Europa

De verschrikkelijke oorlog in Oekraïne schokt de hele wereld. Deze koude maanden moeten de meest kwetsbare mensen kiezen: hout voor de kachel of een maaltijd? Niet alleen in Oekraïne zelf is de nood hoog. Ook de inwoners van buurlanden Moldavië en Roemenië weten soms niet wat ze moeten. De prijzen voor voedsel stijgen enorm. En wat moet je dan als je een inkomen hebt van een paar tientjes per maand? Het is maar de vraag of er dan eten op tafel komt…

 

In heel Nederland doen duizenden vrijwilligers mee aan de Dorcas Voedselactie. Dat is hard nodig om vooral ouderen te helpen aan een nieuw houvast. Wij kopen ter plekke voedsel in en maken er pakketten van. Die zijn bedoeld als eerste stap. Maar ook daarna laten we mensen niet los. Wij helpen mensen bij het vinden van nieuwe doelen en we bouwen met hen aan een gezonde toekomst. Nieuwe zin in het leven Bijvoorbeeld in Roemenië krijgen ouderen weer zin in het leven als ze iets kunnen betekenen in hun buurt. Wij helpen hen bij het zoeken naar iets wat bij ze past. Zo vertellen sommigen verhalen van vroeger aan kinderen op school. Anderen pakken een oude hobby zoals schilderen weer op of helpen koken in het buurtcentrum.

 

Naast ouderen staan we klaar voor gezinnen waarbij er geen inkomsten zijn door werkloosheid. We zorgen voor trainingen en nieuw werk. Zo groeien de inkomsten en zijn voedselpakketten uiteindelijk niet meer nodig. Geeft u ook voor voedsel? - Doe mee door te geven via de QR-code hiernaast/ hieronder te scannen. - Op 4 en 5 november staan we met een kraam op het winkelcentrum Broekerveiling. Ook daar kunt u een QR-code scannen of contant geven. Ga voor meer informatie naar www.dorcasvoedselactie.nl. U kunt ook informatie krijgen bij Jacqueline Verschoor-Stoit, 072- 5610305 of Marjolein van Hout, 06- 29927292 of Jan Willem Kostelijk 0226-317293 van de plaatselijke werkgroep.

Dorcas Voedselactie poster Dorcas Voedselactie poster