Waar ieder mens telt

Zin in een nieuwe uitdaging als Vrijwillig Onafhankelijk Adviseur?

Wilt u mensen binnen uw omgeving ondersteunen bij vragen over wonen, welzijn, zorg en regelgeving? Spreekt het u aan mensen te informeren, te adviseren en helpen met hun vragen? Bent u daarnaast maatschappelijk betrokken? Dan bent u onze nieuwe Vrijwillig Onafhankelijke Adviseur (VOA)!

De functie

Wij zoeken deskundige vrijwilligers voor de gehele gemeente Dijk en Waard. Binnen Wonen Plus Welzijn heeft de VOA een belangrijke verbindende rol. De VOA is een onafhankelijk cliëntondersteuner, die op verzoek of op eigen initiatief ondersteunt, verwijst, bemiddelt of vrijblijvend adviseert. De VOA geeft geen dwingende adviezen, maar probeert de eigen kracht van de hulpvrager te versterken en waar mogelijk te helpen.

De opleiding

Op 16 maart 2023 start Wonen Plus Welzijn een nieuwe VOA opleiding. Er worden vijftien VOA’s opgeleid en er is nog ruimte voor mensen die ook als VOA anderen willen helpen. Aan deze opleiding van drie dagen zijn geen kosten verbonden. Heeft u interesse, maar is deelname aan de training van 16 maart te kort dag? Reageer dan ook vooral. Later dit jaar begint opnieuw een opleiding. Voor aanmelding en meer informatie, graag contact opnemen met Petra Schoon via e-mail dijkenwaard@wonenpluswelzijn.nl. of tel. 072-5717170 / 0226-318050.

“Mooi om iets voor een ander te betekenen”

Benieuwd naar een interview waarin twee van onze VOA’s vertellen over hun ervaringen?

Of graag meer weten over onze diensten en vrijwilligersmogelijkheden? Bekijk de website www.wonenpluswelzijn.nl

VOA en hulpvrager in gesprek VOA en hulpvrager in gesprek